11-10-2020 1 op één: Peter Somuah & Maarten van der Grinten

oktober 11, 2020 @ 19:30

€12.50
Jazz International Rotterdam en Stichting Gillespie presenteren: 1 op één, een spannende concertserie op elke tweede zondag van de maand in Dizzy, het oudste jazzcafé van Rotterdam. Talentontwikkeling en nieuwe muziek staan centraal op deze bijzondere avonden waar jonge Rotterdamse makers gekoppeld worden aan hun muzikale helden.
Peter Somuah & Maarten van der Grinten
De muzikale ontmoeting van oktober is tussen de jonge trompettist Peter Somuah, die pas begin dit jaar naar Nederland verhuisde, en jazzgitarist Maarten van der Grinten. De van oorsprong Ghanese Peter is pas 24, maar stond al op het podium met onder meer Akwasi, Bridget Kearney en Kyekyeku. In januari maakte zijn eigen Peter Somuah Group hun veelgeprezen debuut. Peter, die grotendeels autodidact is, doet zijn publiek allicht aan helden als Miles Davis en Roy Hargrove denken maar blijft trouw aan zijn eigen, frisse geluid.
Samen met Maarten van der Grinten, gevierd jazzgitarist met een liefde voor crossover en effecten, wordt dit ongetwijfeld een heel bijzonder concert.
LET OP: er zijn 2 optredens per avond:
– Early Show – 19.30
Corona-maatregelen
Jazzcafé Dizzy treft de nodige maatregelen om de concertervaring voor publiek, medewerkers en muzikanten zo prettig en veilig mogelijk te maken. Er is dan ook een beperkt aantal mensen aanwezig, er zijn speciale hygiënemaatregelen en iedereen blijft op 1,5 meter afstand van elkaar.
Deze concertserie wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Gillespie en Jazzcafé Dizzy, Fonds Podiumkunsten en het Batavierhuis.

oktober 11, 2020
Kosten: