09-06-2020 Dizzy Lockdown Series VI: Mandy Chan Trio

juni 9, 2020 @ 20:00

(English below)

Terwijl de wereld weer langzaam op gang komt na de lockdown, vervolgt Dizzy in juni de Dizzy Lockdown Series met nieuwe online-concerten: de beste trio’s op het gebied van jazz, blues en wereldmuziek met een set op het Dizzypodium. Vervolgens worden deze naar jouw huiskamer gebracht via You Tube. Mis geen editie en zie op dinsdag als eerste de concerten online vanaf 20.00 uur. De Dizzy Lockdown Series brengen je het dichtst bij de beleving van een liveconcert in Rotterdams meest intieme en authentieke jazzclub.

Kijk (en abonneer): https://www.youtube.com/watch?v=9xJVuw1m29g&feature=youtu.be

Steun de artiesten en Dizzy met de doneerknop!

Mandy Chan Trio
Zangeres, componist en arrangeur Mandy Chan werd geboren in het Chinese Guangdong. Na haar muziekstudie in Xinghai vertrok zij naar Rotterdam om hier onder andere vocale jazz te studeren. Haar Oosterse achtergrond komt in haar muziek op bijzondere wijze samen met haar Westerse indrukken. Voeg hier nog eens de invloeden aan toe van Belgische akoestische gitarist Alex Vansalen en de Spaanse fluitist Carlos Dadin “Tchavosky” aan toe en je krijgt een jazzy mix van Chinese folk, latin en zelfs pop, door Chan, met vaak weemoedige en heldere stem gezongen in onder andere het Mandarijns, Kantonees, Taiwanees, Spaans, Engels en Frans.

Mandy Chan – vocalen
Carlos Dadin “Tchavosky” – dwarsfluit
Alex Vansalen – akoestische gitaar

While the world slowly starts moving again after the lockdown, Dizzy continues to present the Dizzy Lockdown Series with new online-concerts: The best trios in the field of jazz, blues and world music playing a set of three quarters of an hour on the Dizzy-stage, to be brought to your living room via You Tube. Don’t miss any edition and be the first to see the concerts starting at 8 p.m. The Dizzy Lockdown Series brings you closest to the experience of a live concert in Rotterdam’s most intimate and authentic jazz club.

Watch https://www.youtube.com/watch?v=9xJVuw1m29g&feature=youtu.be

Support the artists and Dizzy with the donate-button!

Mandy Chan Trio
Singer, composer and arranger Mandy Chan was born in Guangdong, China. After her music studies in Xinghai, she left for Rotterdam to study vocal jazz. In her music her eastern background comes together with her western impressions in a special way. Add to this the influences of Belgian acoustic guitarist Alex Vansalen and Spanish flutist Carlos Dadin “Tchavosky” and you get a jazzy mix of Chinese folk, Latin and even pop, sung by Chan, often melancholic and clear, in languages like Mandarin, Cantonese, Taiwanese, Spanish, English and French.

juni 9, 2020