08-10-20 Francesca Tandoi Trio

oktober 8 @ 21:00

(English below)
De Italiaanse pianiste en zangeres Francesca Tandoi woonde en studeerde jarenlang in Nederland en maakte hier naam haar eigen Francesca Tandoi Trio. Inmiddels woont en werkt zij weer in Italië. Nu keert zij terug voor een korte Nederlandse tour, als een gevierde jazzmuzikante die naam maakte over de hele wereld. Tandoi begon zich op vroege leeftijd in klassieke muziek te verdiepen, maar raakte al snel geïnteresseerd in jazzmuziek, met een liefde voor swingende virtuozen als Oscar Peterson, Phyneas Newborn, Gene Harris en Bobby Timmons. Invloeden die terugkeren in haar eigen soepele, swingende en robuuste spel en charismatische voordracht. Met een gevierde Nederlands/Portugese ritmesectie komt zij vanavond in Dizzy spelen.
Mis het niet en reserveer telefonisch een plek – 010 477 3014. Combineer het met een dagschotel of diner!
Francesca Tandoi -piano
Matheus Nicolaiewsky-bass
Sander Smeets- drums
Een concert van

Stichting Gillespie
The Italian pianist and singer Francesca Tandoi lived and studied in the Netherlands for many years and made a name for herself with the Francesca Tandoi Trio. She currently lives and works in Italy again. Now she returns for a short Dutch tour, as a celebrated jazz musician who’s name is heared all over the world. Tandoi began to study classical music at an early age, but soon became interested in jazz music, with a love for swinging virtuosos like Oscar Peterson, Phyneas Newborn, Gene Harris and Bobby Timmons. Influences that return in her own smooth, swinging and robust playing and charismatic performance. Tonight she will play in Dizzy with a celebrated Dutch / Portuguese rhythm section.
Don’t miss and reserve a place by phone – 010 477 3014. Combine it with the dish of the day or dinner!

oktober 8